Musikhjälpen 2014 sänds i december från Uppsala

Musikhjälpen har blivit ett återkommande och omtyckt radioprogram. Varje år kommer Musikhjälpen tillbaka, och gör en välbehövlig insamling av pengar genom donationer och auktionsförsäljning. Musikhjälpen 2014 blir det sjunde året detta program sänds.

Det första programmet av Musikhjälpen sändes 2008 från Gustav Adolfs Torg i Malmö. Programmet sänds alltid från en glasbur, och oftast på en öppen plats där den är lätt att finna samt kan ses live av många. Tidigare har Musikhjälpen enbart sänts från Malmö eller Göteborg. Med Musikhjälpen 2014 sker det en förändring. Denna gång kommer Musikhjälpen 2014 att sändas från Uppsala. Det blir således den första gången som det populära radioprogrammet Musikhjälpen inte sänds från Malmö eller Göteborg.

Avslöjandet om att Musikhjälpen 2014 ska sändas från Uppsala, kom så tidigt som i slutet av maj detta år och kom från förra årets programledare för Musikhjälpen.

Senare har det även avslöjats vilka som ska leda Musikhjälpen 2014

Programledare för Musikhjälpen 2014, som kommer att sändas från Stora Torget i Uppsala, kommer att bestå av Kodjo Akolor, Petter Askergren och Linnea Henriksson. Denna trio kommer från och med den 8:e december fram till den 14:e december stänga in sig i den traditionella glasburen.

Där kommer de att finnas att skåda live för alla som befinner sig i Uppsala under tiden programmet pågår. Under det 144 timmar långa programmet är årets uppdrag att samla in pengar till kampen mot aids. Den som kommer att få ta emot de insamlade pengarna är denna gång Radiohjälpen.

Varje år görs en insamling med detta program som huvudattraktion på ett föredömligt sätt. Förra året slog Musikhjälpen insamlingsrekord, med över 28 insamlade miljoner. Dessa gick till ”tjejers rätt att överleva sin graviditet”. Vi får hoppas att vi runt om i Sverige är lika givmilda detta år, så Musikhjälpen 2014 blir en succé.