Julmarknaden på Uppsala slott 2014

Varje år är det julmarknad på Uppsala slott. Marknaden sker oftast sista helgen i november, eller första helgen i december. I år blev det båda dessa månader som fick ta del av festligheterna, tillsammans med många besökare. Den sista november slog portarna upp till julmarknaden som varade i två dagar och avslutades den första december.

Julmarknaden var öppen mellan 12 till 16.30 på lördagen, och 12 till 17.30 på söndagen, och drog som vanligt många besökare då Uppsala slott har fri entré under dessa dagar.

Detta fanns att på julmarknaden på Uppsala slott

Som vanligt på en julmarknad så finns det mycket att hitta för den som är ute efter både nya och gamla ting eller kanske någon god mat såsom korv eller rökta delikatesser. En del av oss går på marknad för att bara kika runt och ha en trevlig dag, då det händer något utöver det vanliga. Andra går dit för att fynda bra saker som de behöver, när marknadspriser normalt sett ligger en liten bit under butikspriser.

På Uppsala Slott och julmarknaden fanns det som vanligt något för alla besökare, och det var nog inte många som lämnade denna uppskattade julmarknad med tomma händer.

I övrigt så fanns det även tid för avkoppling genom en vandring på slottet, och ett besök för en kopp kaffe i det trivsamma kaféet, som befanns sig på plan 3 i vanlig ordning. Där kunde det fås en behövlig vilopaus med en kopp gott kaffe och fikabröd av något slag.

Som avslutning på söndagen så blev det ett traditionellt fyrverkeri av det lokala medieföretaget, som bäst kunde ses på Borggården utanför slottet. Nu har detta års julmarknad på slottet i Uppsala klarats av, och för de som uppskattar denna tradition så är det bara att vänta till nästa år då den garanterat är tillbaka.