Handla i FN-Shoppen och stöd deras arbete

FN gör ett väldigt stort arbete i världen. Man koordinerar arbetsinsatser och hjälper till att göra världen till en tryggare plats för stora och små. En del av pengarna kommer från insamlingar och olika bistånd men andra kommer från försäljning via deras egen webbshop på internet. Den heter FN-Shoppen och innehåller mängder med produkter som är relaterade till deras arbete.

I butiken på nätet kan du hitta affischer, kläder, profilmaterial, flaggor och fanor, prenumeration på Världshorisont och andra kampanjer.

Det går t.ex. att köpa en affisch där hela FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna står utskrivet. Även andra affischer med rekryteringsmaterial finns att köpa från butiken.

Inom kategorin kläder kan man hitta många olika plagg att köpa. Det är också en av de populäraste sakerna som många handlar. Det finns t-shirtar, tröjor och kepsar med olika tryck. Försäljningen av olika kläder går till olika ändamål. Det brukar stå under informationen om produkten vad det handlar om.

Att beställa från FN-Shoppen är mycket enkelt. Du lägger din order direkt på internet och du kan då välja att betala med kort (visa och mastercard), internetbank eller faktura (30 dagar). Fraktsumman beror på i vilken portoklass produkten ligger. Så här skriver man på informationssidan:

Fraktavgiften baseras på den portoklass produkten tillhör.

Portoklass A 9 kr
Portoklass B 19 kr
Portoklass C 29 kr
Portoklass D 39 kr
Portoklass E 49 kr

Handlar du produkter ur flera portoklasser betalar du den högsta fraktavgiften.
Du behöver bara betala en fraktavgift oavsett vilket antal produkter som du
beställer. Kostnaden läggs till automatiskt i din order.