FN: Alla barn i skolan innan 2015

Den 10 april höll FNs generalsekreterare ett viktigt tal i Waschinton DC. Ban Ki-moon var med och startade FNs nya kampanj som har som mål att få varje barn att gå i skolan innan 2015, Emergency Coalition for Global Education Action är ett världsomfattande samarbete med FNs alla medlemmar. Alla barn ska ha rätt till en skolgång och man tar nu i med hårdhandskarna för att förverkliga detta mål. FN har i alla år arbetat hårt för barns rättigheter i världen, att alla ska få samma villkor i livet och att inget barn ska lida på grund av krig eller fattigdom.

Nu ska man arbeta för barn rättigheter till en skolgång. Man nämnde att inget barn ska vägras skola för att landet de lever i är i krig, inget barn ska vägras skola på grund av bortgifter, inget barn ska vägras skolan på grund av fattigdom eller våld i hemmet.

Ban Ki-moon stod tillsammans med andra kända ansikten och promotade denna nya kampanj. Bland annat var sångerskan Shakira, skådespelarna Jude Law och Goldie Hawn med. Alla kämpar för samma sak, detta mål som man har satt upp tillsammans.

Denna text hittar du på UN News Centre. Det är en väldigt bra hemsida där du kan läsa om FNs arbete globalt. Kolla också in den svenska motsvarigheten på fn.se. Men på UN News Centre så hittar du relevanta artiklar, bilder och reportage för dig som är intresserad av FNs arbete i världen.

Här hittar du den aktuella artikeln i sin helhet (den är skriven på engelska): http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=47543&Cr=education&Cr1=for+all#.U0-Nh-Z_vV2