Äventyr för stora och små i Uppsala

Här kommer ett gäng bra tips för er som ska besöka och kanske semestra i Uppsala med familjen. Det är äventyr för både stora och små.

Fikaflotten

Glid längs Fyrisån i Uppsala och upplev naturen i en stillsam flotttur med fika. En tur med fikaflotten varar i ungefär 60 min. Det finns inga utsatta tider, flotten åker när den är full. Ombord finns en speciell barnhörna med flytvästar. Man hoppar på vid Gotlandsparken och det kostar 40 kr per tur. Fixaflotten flyter på fyrisån mellan 23 maj – 30 september, 10.00 – 21.00.

Pelle Svanslösvandringar

Gå med på en vandring i Pelle Svanslös kvarter, Sveriges mest kända katt. Pelle kom från landet in till Uppsala stad och där levde han ett spännande liv. Bli guidad i staden och avsluta med ett besök i Pelle Svanslös lekplats. Vanligtvis håller man turerna mellan 13.00 – 14.00 på vardagar och helger. Det kostar 50 kr för barn och 100 för vuxna. Man samlas vid Domkyrkans huvudingång. För mer information och exakta tider besök http://www.uppsalaexperience.se/sidor/pelle.htm

Evolutionsmuseet

Besök Uppsala Naturhistoriska Museum som har Nordens största samling av äkta dinosaurieskelett. Själva museet är uppbyggt av forskare från Uppsala Universitet och man har hållit på sedan 1600-talet. Lär er om evolutionen och se rum fyllda med fossiler och skelett från en svunnen tid. Museet håller öppet mellan 13.00 – 16.00 på vardagar och det kostar 40 kr i inträde. Barn och ungdomar upp till 16 år går in gratis, även studenter och anställda vid Uppsala Universitet.