Asien – den största spelmarknaden i världen

När man tittar på de olika spelmarknaderna runt om i världen så är det en som sticker ut som den största, nämligen den asiatiska. Detta är föga förvånande då Asien innehar en majoritet när det kommer till världsbefolkningen, närmare bestämt nästan 60% av alla människor bor i Asien.

Det är detta som gör så att just denna marknaden är väldigt anpassningsbar och konstant föränderlig. De stora framstegen som görs, rent teknikmässigt, sker ofta i Asien. Dessa framstegen kan vara sådana steg som att man börjar spela onlinekasino på dina mobila enheter så som mobilen, datorn eller din surfplatta. Det är dessa förändringar som gör så att de stora spelbolagen måste hänga med i svängarna och kunna erbjuda sina kunder bästa spelupplevelse.

Dessa förändringar sker även lagmässigt, mest för att försäkra sig om att inget fulspel försiggår bakom stängda dörrar som spelarna inte märker av. Detta är väldigt nödvändigt då alla nya fenomen inom teknikvärlden måste tas i beaktning och man inte har råd att hamna efter.

Denna stora marknaden verkar vara, vid första anblick, ständigt utvecklande och man ser inte någon slutpunkt. Detta gör att spelmarknaden i Asien har stor potential, men det skiljer sig från land till land.

Olika länder har olika lagar

När man nämner Asien så är det lätt att dra alla länder över samma kam, men i verkligheten fungerar det inte riktigt så. Många asiatiska länder har stränga lagar när det kommer till att spela och är straffbart med hårda tilltag som följd.

Tittar vi på de muslimska länderna ser vi direkt att det är strängt förbjudet att spela på någon form av spel medan vissa har sätt att kringgå dessa genom att man kan spela på internationella spelbolag. Även den svarta marknaden när det kommer till spel är väldigt stor, vilket kan ha att göra med att det oftast är strängt förbjudet att spela.

Många statligt ägda spelbolag

När man ser på den globala spelmarknaden ser vi många som försöker hitta en lösning på dessa lagar som förhindrar människor från Asien att spela genom deras sida. Detta stoppas i många länder genom att införa ett totalförbud på spel eller att du enbart får spela på statligt ägda spelbolag för att på så sätt försäkra sig om att de får en bit av kakan de annars hade förlorat helt.

Spel som lotteri och travsport är oftast det som är mest statligt och ”enklast” att kontrollera. Detta har både positiva och negativa sidor då man håller spelandet kontrollerat men samtidigt så letar människor efter mer sätt att kunna spela på andra ställen, vilket i sig blir en svart marknad.

En splittrad marknad

Hur ser framtiden ut för den asiatiska spelmarknaden då ut? Jo, det finns länder som har börjat att se över sina lagar för att inte tappa fotfäste om denna inkomst som spelandet ger med sig. De känner att de måste hänga med i utvecklingen och inser att det alltid finns kryphål som kommer utnyttjas. Detta gör att den asiatiska spelmarknaden alltid är värd att hålla ett extra öga på.