200 år av fred firades på Uppsala Peace Party 2014

Uppsala Peace Party, gick av stapeln i Botaniska trädgården i Uppsala den 15 augusti 2014. Det lyckade partyt var en sammankomst för att genom musik, fest och favoritartister fira vårt land, Sverige, och dess 200 år långa fredstid.

På denna lite annorlunda festival så fördes det diskussioner kring fredstemat, Sveriges långa fredstid och kombinerade detta med musik, dans och festligheter. Festivalen var gratis, och varade mellan den 15:e augusti 17.00 – midnatt. Här kunde alla som hade sina 13 år fyllda komma in och delta i festligheterna.

Artister som bidrog till att göra Uppsala Peace Party till en lyckad tillställning

De artister som medverkade var, Rebecca & Fiona, Movits, Ison & Fille, Frida Sundemo, Amer Sarsour m.fl. Varvade diskussioner, med höga tal och artisternas medverkan gjorde att alla deltagare kunde känna sig delaktiga i firandet av vår långa fredstid.

Uppsala Peace Party. Högt deltagande där Botaniska trädgården slog publikrekord

När Uppsala firade freds året, och vår 200 år långa fredstid så gjordes en klar markering för ytterligare 200 år av fred. Detta gjordes med ett publikrekord i den Botaniska trädgården i Uppsala genom att över 10 000 besökare deltog i dessa festligheter. Uppsala kommun delade sin glädje över deltagandet genom att säga, ”Vi är väldigt glada över att så många deltog i firandet på Uppsala Peace Party, och att över 10 000 besökare kom. Att så många ville uppmärksamma fredsfrågan i ett nyskapande sätt i glädjens tecken är fantastiskt”. Uttalet gjort av Fredrik Ahlstedt, ordförande i kommunstyrelsen Uppsala, i ett pressmeddelande till Destination Uppsala.